Wednesday 3 July 2013

LECITHIN SHAKLEE

PERBEZAAN LECITHIN SHAKLEE:-

Diekstrak dari kacang soya organic bukan -GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin Shaklee yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol,fosforus dan lemak tak tepu.

MANFAAT UTAMA:-

  • Menyerap vitamin yang larut-lemak - membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak
  • Melindungi hati - menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin Shaklee bertindak sebagai 'pembersih' salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lamak, kolestrol dan trigliserid didalam tubuh
  • Pelangsingan - menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit - membentuk membrane sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolism sel, dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol, lecithin Shaklee mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress -mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin
  • Menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalaang arteriosclerosis, menggalakkan peredaran darah
  • Memperbaiki prostat lelaki
  • Meringankan sembelit - lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus

No comments:

Post a Comment